Наспроти судбината

Наспроти судбината

„Кога животот ќе фрла лимони по вас, фрлете му ги лимоните назад“ е мисла која американскиот писател и предавач Дејл Карнеги ја напишал во својата бестселер книга „Престани да се грижиш, почни да живееш“ во 1948 година. Еден фасцинантен пример на оваа филозофија е животната приказна на германскиот сликар Хелмут Херман Кромер (1891 – 1973). […]