Каде е гробот на Џерард Чаун?

Where-is-the-grave-of-Gerard-Chowne

За некои сликари, Македонија била нивната крајна дестинација. Џерард Хенри Тилсон Чаун (1875 Индија – 1917 Македонија) е британски сликар што се школувал на школата за уметност Слејд и ликовните академии во Париз и Рим. Станува професор по сликарство на универзитетот на Ливерпул и е основач на студиото „Сандон“ во Ливерпул. Пред Големата војна, патувал […]