Француски сликар од 19ти век. Неговиот акварел “ Поглед на Солунскиот залив, 1854„ е продаден од аукциската куќа  Desamais од Авињон, Франција на 12.08.1991 (објект број 132).

Поглед на Солунскиот залив 1854, акварел
Поглед на Солунскиот залив 1854, акварел

Оставете порака

Споделете :

За мене

Vlatko potpis s

Овој лексикон е плод на моето 15-годишно истражување и запишување на странски сликари, вајари, илустратори и фотографи кои ја посетиле географската територија на Македонија и креирале уметничко дело во Македонија во 100 годишниот период 1850-1950. Ова е културен аманет кој му припаѓа на сите етнички групи и денешни држави во чии граници има дел од географска Македонија. Сите ние треба да сме горди на овој аманет. Верувам дека оваа уметност инспирирана и креирана во Македонија е нешто што нѐ зближува во овие тешки времиња.

Рандом Приказна

Следете не