Becić Vladimir

Воена Сцена, масло/платно.

Роден на 1ви Јуни 1886 во Славонски Брод, починал на 24ти Мај 1954 во Загреб. Бечиќ е познат како еден он најдобрите Хрватски сликари од т.н. Минхенска школа. Студирал ликовна уметност во Минхен во 1905 и Париз (Academie de la Grande Chaumiere). Во 1923 станува професор по ликовна уметност на ликовната академија во Загреб. За […]