Bain Sapper

Џорџ Бејн е познат како “Татко на модерниот Келтски дизајн„. Роден е во Скрабстер на северот од Шкотска, образован во Единбург. Во 1951 ја издава својата најпозната книга “Келтска Уметност – Методи на Конструкција„ Ретроспективна изложба на неговите дела беше одржана во музејот Groam House во Росемарки во 1978, а потоа и ретроспективна изложба во […]