Gilbert Charles

Скопје 1958, народни носии, акварели

Роден во Схаарбек во 1906та починал во 2000та година. Шарј Жилбер бил Белгиски експресионист познат по својата светла колоритна палета. Живеел во Париз помеѓу 1918 и 1931 а потоа во Лиеж, Белгија, како што работи најпрво како учител по графичка уметност а потоа и како директор на Ликовната Академија. Во 1950тите години патува низ Шпанија, […]